همه ی ما گیاه سیر را میشناسیم و مطمئننا از خواص بی شمار و تاثیرات شگفت انگیز آن بر سلامتی هم آگاه هستیم و به شکلهای مختلفی از سیر استفاده شاید شنیدن کلمه سیر سیاه (Black Garlic – بِلَک گارلیک) کمی تعجب برانگیز باشد و سوالهای زیادی را در ذهن افراد ایجاد کند که مگر میشود رنگ سیر، سیاه باشد؟ و این رنگ سیاه آن چگونه به وجود می آید؟ و چه تفاوتهایی با سیر معمولی که سفید رنگ است دارد؟ و در نهایت خواص سیر سیاه دکتر بیز چیست؟
این محصول توسط شرکت ایرانی دکتر بیز تولید شده است. سیر سیاه دکتر بیز، با کیفیت صادراتی و دارای گواهینامه های معتبر از مراجع ذیصلاح داخلی و حتی بین المللی می باشد که نشانه کیفیت آن بوده و همچنین لازم به ذکر است که شرکت بیز تنها تولید کننده سیر سیاه و قهوه گانودرما در ایران می باشد. در ادامه با این محصول جالب بیشتر آشنا خواهیم شد و همچنین می توانید جهت خرید سیر سیاه دکتر بیز از نماینده مستقیم این شرکت در این سایت اقدام فرمایید.
سیر سیاه چیست؟
سیر سیاه (Black Garlic) از تخمیر سیر تازه و خام که به آن Allium Sativum نیز گفته میشود، به دست می آید. به این صورت که سیر تازه و خام را به مدت 3 ماه و توسط دستگاههای مخصوصی در درجه حرارت بین تا درجه سانتی گراد و رطوبت بین تا درصد نگه داری میکنند که در این مدت رنگ آن سیاه شده، مزه ی آن ترش و شیرین (ملس) میشود و در مقایسه با سیر تازه ی اولیه بوی بسیار کمتری هم خواهد تازه خام به عنوان یک ماده ی غذایی بی نظیر در دنیا شناخته میشود که سرشار از آنتی اکسیدان، آنتی بیوتیک ها و خاصیت آنتی ویروسی است و تقریبا می توان گفت که تمامی متخصصین تغذیه و پزشکان در سرتاسر دنیا به مصرف مداوم و روزانه ی سیر توصیه می کنند و شاید هیچ ماده ی غذایی دیگری به اندازه ی سیر حضورش در رژیم غذایی ما انقدر تاثیرگذار طی فرآیند تبدیل سیر تازه به سیر سیاه، آنتی اکسیدانهای موجود در سیر افزایش پیدا میکنند و ترکیبات مهم و ناپایدار موجود در سیر خام از جمله آلین و آلیناز که مواد تشکیل دهنده ی آلیسین هستند نیز به موادی با خاصیت آنتی اکسیدان قوی از جمله اِس اَلیل سیستین یا همان SAC که از جمله آنتی اکسیدان های قوی می باشد تبدیل میشوند. در ادامه خواص سیر سیاه دکتر بیز را بیشتر بررسی می سیر سیاه دکتر بیز
اِس اَلیل سیستینِ موجود در سیر سیاه در مقایسه با آلیسین موجود در سیر خام بسیار پایدارتر بوده و قابلیت جذب بالاتری هم در دستگاه گوارش دارد که میتواند خاصیت آنتی اکسیدانی آنزیمها را تقویت کرده و همچنین یک تصفیه کننده قوی رادیکال آزاد هم به حساب می آید و میتواند مانع از التهاب سیستم عصبی در بدن نیز سیاه علاوه بر SAC دارای آمینو اسیدهای دیگری مانند اس الیل مرکپتوسیستین، پولی فنول، فلاونوئید، ترکیبات لیپیدی و ترکیبات ارگانیک حاوی سولفور نیز میباشد و باعث افزایش آنتی اکسیدانهایی مانند روی و سلنیوم نیز سیر سیاه در مقاله های دانشگاهی بین المللی
سیر سیاه در مقایسه با سیر خام، آب و رطوبت کمتری دارد که باعث بهبود و تقویت خواص غذایی و آمینو اسیدهای موجود در آن میشود. طعم آن در مقایسه با سیر خام بسیار شیرینتر بوده و هضم آن بسیار راحتتر است. به دلیل آلیسین کمی که دارد برای افراد گرم مزاج بسیار مناسبتر بوده و به دلیل از بین رفتن سولفور که دلیل اصلی بو و طعم تند سیر می باشد مصرف آن منجر به بوی بد دهان است که بدانید در سیر خام (سفید) موادی وجود دارد که مانع جذب کامل مواد مغذی موجود در سیر می شود اما وقتی که سیر تخمیر شده و تبدیل به سیر سیاه می شود، مقدار مواد مغذی موجود در سیر که با زیست بدن سازگارترند بیشتر می شود و همین موضوع منجر به افزایش جذب این مواد معذی در بدن می سیر سیاه به مواردی که ذکر شد محدود نمی گردد و در طی فرآیند تبدیل سیر خام به سیاه، پروتئین و فیبر و مواد معدنی خاصی مانند زینک، پتاسیم، منیزیم، آهن، منگنز، فسفر و سلنیوم موجود در سیر افزایش پیدا میکند که همین موضوع باعث شده تا سیر سیاه نسبت به سیر سفید مغذی تر بوده و ارزش غذایی بالاتری هم داشته است بدانید که سیر سیاه در مقایسه با سیر خام PH پایینتری دارد و کمی خاصیت اسیدی بیشتری دارد.