به روز رسانی: 17 مرداد 1398 ساعت 21:23:23
تاریخ ثبت: 13 مرداد 1398 ساعت 22:40:34
در تمامی معاملات و جابجایی های پولی در طی قرن اخیر برای انجام یک معامله بزرگ یا حتی یک خرید ساده نیازمند اعتماد به فرد واسطی بود که از دو سوی معامله مورد اعتماد قرار میگیرفت تا بتوان بر اساس اعتمادی که به شخص واسط وجود دارد معامله بطور منصفانه برای طرفین انجام شود
امروزه بانک ها و موسسات مالی نقش این واسطه را ایفا می کنند . بدین صورت که افراد پول و سرمایه خود را به بانک و موسسات مالی سپرده تا به هنگام انجام معاملات عملیات واریز یا برداشت را از طریق آنان انجام دهند.
بیت کوین با ساختاری که بر اساس آن طراحی شده است این نیاز را بر طرف نموده و با نگهداری بیت کوین در انواع کیف پول بیت کوین (آنلاین و آفلاین) هر زمانی که شخصی قصد انجام یک تراکنش مالی را داشته باشد
تراکنش را انجام داده و رسید آن را در اختیار طرف دیگر معامله قرار میدهد و روش کار بدین صورت است که پول بر واحد بیت کوین از حساب مبدا خارج شده و به کیف پول حساب مقصد واریز میشود بدون دخالت طرف سومی در این معاملات و رسید تراکنش ها این فرایند را تصویب میکنند.
اگر بخواهیم تعریفی خلاصه و با بیانی صریح داشته باشیم بیت کوین را اینگونه تعریف میکنیم بیت کوین یک نوع پول است؛ درست مانند طلا و نقره که سالها توسط انسانها برای تجارت استفاده می شدند که بعدها اسکناس و بعدتر حواله ها و تراکنش های بانکی جایگزین آنها شدند. تمام این ابزارها در برهه هایی از تاریخ نقش پول را در مبادلات انسانها داشته اند. بیت کوین نیز یک نوع پول و وسیله تجارت بر بستر اینترنت است و در این موضوع بیشتر به حواله ها و تراکنش های بانکی شبیه است
تعریف کلی بیت کوین
بیت کوین (BitCoin) که با نماد BTS نمایش داده میشود یک پول یا ارز دیجیتالی است که به صورت الکترونیکی توزیع و استفاده می شود. شبکه این ارز دیجیتال به صورت غیر متمرکز و کاربر به کاربر است. هیچ شخص یا نهادی این شبکه را کنترل نمی کند. ارز دیجیتال بیت کوین نمی تواند خارج از برنامه ریزی انجام شده، چاپ یا خلق شود و تعداد آن محدود است. فقط 21 میلیون بیت کوین برای همیشه تولید می شود..
بر اساس طراحی ساتوشی ناکاماتو تعداد کل بیت کوین های قابل استخراج 21 میلیون عدد می باشد . این بدان معنی است که فرمولی که توسط او برای استخراج بیت کوین ها طراحی شده است دارای 21 میلیون جواب درست است و امکان اینکه کسی بتواند به صورت خرابکارانه و تقلبی جواب درست دیگری (بیت کوین) به شبکه اضافه کند امکان پذیر نمی باشد.
تاریخچه
بیت کوین برای اولین بار در سال 2009 به عنوان یک نرم افزار متن باز توسط یک برنامه نویس ناشناس (یا گروهی از برنامه نویسان) تحت نام مستعار ساتوشی ناکاموتو معرفی شد. شایعات زیادی در مورد هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو مطرح شده است، اما اغلب افراد نام برده شده به عنوان خالق بیت کوین، این ادعا را رد کرده اند.
یکی از دلایل محبوبیت روزافزون بیت کوین که مزیت اصلی بیت کوین نیز محسوب میشود ، استقلال آن از دولت های جهان، بانک ها و شرکت ها است. هیچ مقام و یا صاحب قدرتی قادر نیست در تراکنش های بیت کوین دخالتی داشته باشد، بر آنها مالیات بسته و یا پول مردم را به زور چپاول کند. علاوه بر این، فعالیت های بیت کوین کاملا شفاف است. هر تراکنشی که صورت می گیرد در یک دفتر حساب گسترده عمومی به نام بلاک چین ذخیره می شود.
اساسا، با این که بیت کوین به عنوان یک شبکه تحت کنترل نیست، این امکان را برای کاربرانش فراهم می سازد تا کنترل کاملی بر تمام امورات مالی خود داشته باشند.
حال سوالی که پرسیده میشود آن است که آیا خرید و فروش بیت کوین در کشور قانونی است؟
در اوایل مرداد ماه سال 98 پس از گذشت چندین سال استخراج بیت کوین آزاد شد.
هیئت وزیران در جلسه ۶ مرداد ۱۳۹۸ آییننامه استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاریشده در کشور را تصویب کرد.
مطابق این آییننامه، استفاده از رمز ارزها (فرآوردههای پردازشی رمزنگاریشده) صرفاً با قبول مسئولیت خطرپذیری (ریسک) از سوی متعاملان صورت می گیرد و مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نبوده و استفاده از آن در مبادلات داخل کشور مجاز نیست.
براساس این مصوبه، استخراج فرآورده های پردازشی رمزنگاری شده رمزارزها (ماینینگ) با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است.
همچنین سازمان ملی استاندارد ایران موظف است با همکاری وزارتخانههای نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات، برچسب انرژی و استانداردهای کیفیت توان الکترونیکی و استانداردهای فناورانه مرتبط برای تولید و واردات تجهیزات فرآورده های پردازش رمزنگاری شده رمزارزها (ماینینگ) را تدوین و ابلاغ نماید.
افزون بر این، تأمین برق متقاضیان استخراج رمزارزها صرفاً با دریافت انشعاب برق از شبکه سراسری یا احداث نیروگاه جدید خارج از شبکه سراسری صورت می گیرد. تعرفه برق متقاضیان استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاری شده رمزارزها (ماینینگ) با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسعیر سامانه نیما که توسط وزارت نیرو تعیین و اعلام می گردد، محاسبه و اعمال خواهد شد
استخراج بیت کوین به چه معناست؟
به فرایند تولید بیتکوین و پردازش تراکنشهای بیتکوین، استخراج یا ماینینگ گفته میشود.
شبکه بیتکوین غیرمتمرکز است و هزاران کامپیوتر و دستگاه استخراج در سرتاسر دنیا، وظیفه پردازش تراکنشها و تولید بیتکوینهای جدید را بر عهده دارند.
بنابراین زمانی که یک نفر به شخص دیگری بیتکوین ارسال میکند، باید این تراکنشها به روشی تایید شوند و تغییرات لازم در شبکه صورت بگیرد. باید صحت این تراکنش بررسی شود و موجودی کیف پولها در بلاکچین به روزرسانی شود.
آنها با دستگاههای خودشان کار تایید تراکنشها را انجام میدهند
کار استخراجکنندگان بیتکوین دقیقا همین است
بخشی از کارمزد تراکنشها نیز به عنوان دستمزد به استخراجکننده میرسد. البته با استخراج یک بلاک، مقداری بیتکوین نیز تولید میشود که بین استخراجکنندگان آن بلاک تقسیم میشود.
این فرایند بطور خودکار انجام میگیرد و استخراجکننده دخالتی در انتخاب تراکنش ندارد. تراکنشها صرفا براساس میزان کارمزد اولویتبندی میشوند.
پس اگر یک تراکنش دارای کارمزد بالاتری باشد، زودتر تایید میشود زیرا استخراجکنندگان آنرا در اولویت پردازش قرار میدهند.
استخراج بیت کوین یکی از کارهای دشوار و البته هزینهبر است ولی شرکتهای بزرگی هستند که با سرمایهگذاری مبالغ بالا، به اصلیترین استخراجکنندگان بیتکوین تبدیل شدهاند
همانطور که گفته شد بیتکوین یک ارز دیجیتال است که ارزش مشخصی دارد و افراد زیادی بیتکوین را در سرتاسر دنیا خرید و فروش میکنند.
استخراجکنندگان با استخراج بیتکوین، مقداری بیتکوین بدست میآورند و میتوانند آنرا بفروشند و پول رایج کشورشان را دریافت کنند.
برخی تصور میکنند استخراج بیتکوین هزینهای ندارد یا اینکه بسیار ساده و راحت انجام میشود. با وجودیکه در استخراج بیتکوین بصورت مستقیم مبلغی بابت خرید بیتکوین خرج نمیشود ولی استخراجکننده پول زیادی را صرف خرید ماینرها (تجهیرات استخراج بیتکوین) میکند.
پس برای استخراج بیتکوین هزینههای دیگر نیز مانند هزینه خرید سختافزارهای جانبی، هزینه برق و… را خواهید داشت.
اگر نخواهید از طریق استخراج، بیتکوین بدست آورید، راه دیگر این است که میتوانید با پرداخت پول و بدون درگیر بودن در فرایند پیچیده استخراج، این ارز دیجیتال خریداری کنید.
ماینر چیست؟
بیتکوین ماینر یا ماینر اصطلاحا به دستگاههایی گفته میشود که مخصوص استخراج بیتکوین است و انواع بسیار گوناگونی دارد.
تصویر زیر یک نمونه از این دستگاه ها میباشد.
به افرادی که با سرمایهگذاری در استخراج بیتکوین، وارد این حوزه میشوند نیز ماینر گفته میشود.
در حال حاضر فقط دستگاههایی مخصوص که با نام ASIC شناخته میشوند قابلیت استخراج سودآور بیتکوین را دارا هستند.
از مشهورترین دستگاههای ماینر میتوان به انت ماینر اشاره کرد.