به روز رسانی: 10 مهر 1398 ساعت 09:35:17
تاریخ ثبت: 16 شهریور 1398 ساعت 01:21:25
اندروید
این روزها می توان سیستم عامل های متفاوتی در موبایل ها پیدا کرد اما تنها یک سیستم عامل است که تمامی مردم در سراسر دنیا حداقل یک بار آن سر و کار داشتهاند، آن سیستم عامل اندروید می باشد، ذر واقع سیستم عامل اندروید از زمانی که اولین نسخه خود را در دنیا عرضه کرد زمان زیاد می گذرد و امسال هم مانند سال های دیگر طرفداران اندروید انتظار نسخه جدیدی از این سیستم عامل را که Android Q نام دارد را می کشند، که در ادامه ما به معرفی و بحث بیشتری درباره این سیستم عامل پر طرفدار که رابطه کاربری بسیار ساده و آسانی را برای کاربران به ارمغان می آورد خواهیم پرداخت.
زمان انتشار اندروید 10
شرکت گوگل به صورت رسمی هنوز تاریخ مشخصی برای انتشار این نسخه اندروید را اعلام نکرده و حتی نمی دانیم که آیا نام سیستم عامل بعدی این شرکت چه چیزی دقیقا می باشد. اما با توجه به روندی که در نام گذاری نسخه های پیشین اندروید مشاهده کرده بودیم به احتمال بسیار زیاد نامش اندروید کیو خواهد بود. در واقع اگر به انتشار اندروید پای یا همان اندروید 9 نگاهی بیاندازیم می توانیم حدسی در قبال انتشار و یا اندروید 10 در اوایل ماه مارس بزنیم.
موبایل های اندروید 10
قاعدتا بسیاری از طرفداران این سیستم عامل به دنبال بروزرسانی هر چه سریعتر به این نسخه می باشند که بهتر است بدانید ابتدا موبایل های Pixel شرکت گوگل دریافت کننده اولین نسخه از این سیستم عامل جدید خواهند بود و در ردیف بعدی موبایل هایی قرار می گیرند که در طرح Android One گوگل شرکت داشتهاند که ارائه بروررسانی جدید اندروید برای سایر موبایل های هوشمند در طول سال 2019 و حتی ممکن است تا اواسط سال 2020 هم ادامه خواهد داشته باشد زیرا که شرکت های مختلف، اندروید را به حالت سفارشی در میاورند و به آن ویژگی ها و رابط کاربری خود را اضافه می کنند.
قابلیت های اندروید 10
قطعا تنها مسئلهای که تمامی کاربران به دنبال بروزرسانی و به این نسخه اندروید می باشند قابلیت های جدید این سیستم عامل می باشد که تا حدودی ما می توانیم آن ها را به شما معرفی کنیم که شامل :
- حذف دکمه Back
- مد یا حالت تیره سراسری
- گزینه های جدید برای تغییر تم دستگاه
- Live Caption خودکار
- تغییرات مهم در مجوزها
- تغییرات در منوی به اشتراگ گذاری
- پشتیبانی بهتر برای گوشی های تاشو
- پاسخگویی هوشمند در بخش اعلانات
- پشتیبانی از اینترنت 5G
موارد ذکر شده می باشد و در ادامه به بررسی دقیقتری در قبال موارد ذکر شده خواهیم پرداخت.
حذف دکمه Back
احتمال زیاد یکی از اولین تغییراتی که پس از اجرای اندروید 10 بر روی موبایل خود شاهد خواهید بود حذف دکمه Back از این سیستم عامل است که در ادامه رویکرد مبتنی بر ژست های حرکتی در اندروید پای که همچنان جایی برای دکمه بک در آن در نظر گرفته شده بود، حالا اندروید 10 به متد کاملا مبتنی بر ژست های حرکتی روی آورده است تا دیگر کاربران در این نسخه شاهد حضور این دکمه نمادین نباشند و گفتنی است که در اندروید 10 با سوایپ به سمت بالا می توانید به صفحه خانه برگردید و با سوایپ به سمت بالا و نگه داشتن انگشتتان بر روی صفحه، صفحه مالتی تسکینگ برایتان به نمایش در خواهید آمد که برای بازگشت به صفحه قبلی هم تنها کافیست از چپ یا راست نمایشگر سوایپ کنید.
مد یا حالت تیره سراسری
بسیاری از کاربران در سراسر دنیا همیشه طرفدار حالت یا مد تیره برای موبایلشان می باشند که این بار اندروید پس از سال ها مد تاریک سراسری را در اندروید 10 اضافی کرده که می توان آن را از بخش تنظیمات سریع فعال و یا غیر فعال ساخت. خبر خوب دیگر این است که گوگل API جدیدی توسعه داده تا توسعه دهندگان با استفاده از آن بتوانند برنامه و یا اپ هایشان را با مد تاریک سیستمی این سیستم عامل جدید سازگار کنند.
گزینه های جدید تغییر تم دستگاه
یکی از دیگر قابلیت هایی که اندروید را بسیار دوست داشتنی و ایدهآل می سازد امکان شخصی سازی حداکثر دستگاه با استفاده از آن است که حالا در اندروید 10 گوگل قدم بیشتری در قبال این مسئله برداشته است و امکانات بیشتری در این برای کاربران به ارمغان خواهد آورد، در واقع یک قابلیت جدیدی که در بخش Developer Options اندروید 10 مخفی شده گزینه جدید Theming می باشد که در آن کاربر به راحتی می تواند رنگ منوهای موبایل خود را تغییر دهد!.
Live Captionخودکار
این روزها کپشن ها یا همان زیرنویس ها برای افراد ناشنوا یا کم شنوا قابلیت و یا نقش بسیار مهمی را ایفا می کند برای اینکه با استفاده از این دو قابلیت می توانند محتوای موجود در فیلم ها، پادکست ها، بازی ها که در آن گفتگو رد و بدل می شود را درک کنند که حالا گوگل برای این مسئله کپشن های مجازی را در اندروید 10 به نام Live Caption قرار داده است.
تغییرات مهم در مجوزها
در دنیای امروزی دیگر حریم شخصی در دنیای اینترنتی نقش بسیار مهمی را بازی نمی کند زیرا امنیت تمامی دستگاه ها به شدت پایین آمده و به همین علت قرار است که گوگل امنیت نسخه جدید اندروید خود را بیشتر کند که با اعمال بهبودهایی در بخش مجوزهای اپ یا برنامه ها سعی کرده کنترل بیشتری برای آگاهی کاربران از سطح دسترسی برنامه ها در اختیارشان قرار دهد که به همین علت صفحه permissions usage در تنظیمات کاملا تغییر کرده است.
منوی به اشتراک گزاری
اول از همه بهتر است به سرعت این منو اشاره کنیم که در تمامی نسخه های اندروید این منو بسیار کند بوده و گوگل برای اینکه به سیستم عامل خود بهبود ببخشد سرعت این منو را در اندروید 10 خود افزایش داده تا رضایت کاربران را به دست بیاورد از دیگر گزینه های بهبود یابی این قسمت قابلیت Sharing Shortcuts می باشد که به کاربران این اجازه را می دهد تا در منوی Share ویژگی جدیدی ایجاد کنند که امکان اشتراک گزاری فایل های موجود در بخش های خاص یک اپ یا برنامه را سادهتر سازد.
پشتیبانی بهتر اندروید برای گوشی های تاشو
این روز ها می توانیم در انتظار موبایل های جدید و تاشویی از سمت شرکت های مختلف باشیم به همین علت این سیستم عامل در آن موبایل ها نیازمند یک سری قابلیت جدید می باشد که قرار است تمامی این نیازمندی ها در سیستم عامل اندروید 10 یا اندروید کیو رفع شود.
پاسخگویی هوشمند در بخش اعلانات
در قابلیت های جدید اندروید راه های تازهای را گوگل برای پاسخ دادن به اعلانات فراهم کرده است، برای مثال پاسخگویی در اپ یا برنامهای مثل Instagram به طوری می شود که اگر برای شما اعلان پیامی از طرف کسی بیاید و داخل آن اعلان لینکی از گوگل مپ باشد برای شما چندین گزینه را به نمایش در می آورد و به شما امکان انتخاب کردن چندین گزینه را می دهد.
پشتیبانی 5G
با توجه به این که اینترنت هم مانند سایر مسائل در تکنولوژی در حال پیشرفت است شرکت هایی چون گوگل که صاحب سیستم عاملی چون اندروید می باشند باید سیستم پشتیبانی از اینترنت خود را به روز کنند به همین علت گوگل در نسخه جدید اندروید خود پشتیبانی از اینترنت نسل پنجم را فراهم کرده تا کاربران از سرعت بیشتری با موبایل خود برخوردار شوند.