در رابطه با ثبت وب سایت در موتور جستجوی گوگل مهم ترین نکته ای که باید گفت این است که شما از نظر فنی نیازی به ثبت وب سایت خود در موتور های جستجو ندارید و در واقع موتور جستجو گوگل ابزار و ربات های ویژه ای برای یافتن و اضافه کردن وب سایت های جدید به موتور جستجو خود دارد که به طور خزنده در فضای وب حرکت می کنند.
اما برای سرعت بخشیدن به این کار می توان از روش های گوناگونی اقدام به ثبت سایت در موتور جستجو گوگل کرد.
روش های ثبت سایت در گوگل
برای ثبت کردن سایت خود در موتور جستجو گوگل و نمایش آن در نتایج جستجو ها می توان از روش های گوناگونی که در زیر سعی شده تا حد امکان به طور کامل و واضح معرفی شود استفاده کنیم.
ثبت سایت در گوگل وب مستر
ثبت سایت از طریق سرچ کنسول
سایر راه های متداول برای ثبت سایت
گوگل وب مستر تولز چیست ؟
به مجموعه ای از ابزار های مفید زیرمجموعه سایت گوگل که در زمینه سئو و بهبود سایت استفاده بسیاری دارند گوگل وبمستر می گویند . این ابزار به طور اختصاصی برای استفاده وب وبستر ها طراحی شده و در اختیار آنان می باشد.
علاوه بر ثبت سایت، گوگل وبمستر اطلاعات گوناگونی از جمله سلامت سایت ، تعداد صفحات ایندکس شده سایت، کلمات کلیدی که از طریق آنها کاربران به سایت شما مراجعه کرده اند، معرفی نقشه سایت، نحوه دیدن سایت هنگام جستجو در گوگل، مشاهده ترافیک وب سایت، بررسی وضعیت کارایی وب سایت شما از جهت نمایش در موبایل و…. را به واسطه پنل کاربری خود در اختیار کاربران قرار می دهد.اما مهمترین کاربرد این ابزار این است که رابط بین گوگل و وب سایت شما می باشد و در واقع هرگونه اخطار و جریمه شدن وب سایت شما از طریق این ابزار به شما اطلاع داده خواهد شد.
ثبت وب سایت در گوگل وبمستر
برای ثبت وب سایت خود در گوگل وبمستر ابتدا به سایت گوگل وبمستر با آدرس زیر وارد شوید.
https://support.google.com/webmasters
در نظر داشته باشید که برای استفاده از ابزار گوگل وبمستر باید حساب جیمیل در گوگل داشته باشید.
در مرحله بعدی برای ورود به صفحه کاربری خود باید وارد حساب کاربری گوگل شده باشید.
با استفاده از گزینه Add property آدرس وب سایت خود را وارد کنید.
در این مرحله گوگل از شما میخواهد به روش های اعلامی و ممکن مالکیت خود بر وب سایت ثبت شده را مشخص کنید.
متداول ترین شیوه گوگل برای مشخص کردن مالکیت سایت، استفاده از فایل در اختیار قرار داده شده و آپلود آن در هاست وب سایت می باشد. پس از آپلود فایل گوگل در هاست وب سایت خود و تایید آن در پنل گوگل وبمستر کار تمام شده است و حالا شما ثبت سایت خود را به طور کامل انجام داده اید و می توانید از امکانات متعدد ابزار گوگل وبمستر برای بهبود شرایط وب سایت خود به طور کاملا رایگان استفاده کنید.
اگر شما به هر دلیلی به هاست وب سایت خود دسترسی ندارید میتوانید از سایر روش های ممکن استفاده کنید، البته استفاده از فایل ارائه شده از طرف گوگل روش پایه و پیشنهاد شده از طرف شرکت گوگل می باشد.
به عنوان روش بعدی احراز هویت می توان از شیوه گوگل تگ نام برد که از طرف گوگل به عنوان شیوه مناسب برای سایت های وردپرسی نام برده شده است.
استفاده از روش احراز هویت از طریق ارائه دهنده سرویس دامنه هم امکان فعال سازی این ابزار وجود دارد و یا با استفاده از شیوه گوگل آنالیکتیک می توان به عنوان سایر روش ها نام برد.
استفاده از گوگل انالیکتیک
از روش های ساده و پر کاربرد دیگری که امروزه هم بسیار طرفدار دارد ثبت سایت با استفاده از گوگل انالیکتیک می باشد.
در صورتی که از ابزار گوگل انالیکتیک استفاده میکنید به راحتی می توانید از طریق پنل کاربری خود اقدام به ثبت سایت از طریق این ابزار کرده و حتما باید بعد از انجام این کار نقشه سایت خود را در گوگل دیالکتیک بارگذاری کرده و اقدام به تعیین صفحه اصلی دامنه خود کنید.
گوگل آنالیتیک ابزاری می باشد که با ثبت سایت در آن می توان بازدید های وب سایت را به طور کامل و دقیق بررسی کرد .
از سایر امکانات این ابزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مشاهده کامل بازدیدهای سایت بصورت لحظه ای و آرشیوی
امکان مشاهده منابع بازدیدها
امکان مشاهده رفتار کاربران در سایت
دسترسی به آمارهای مرتبط با تجربه کاربری
تعیین و تعریف صفحات UTM
تعیین و تعریف اهداف مرتبط با کاربران
در رابطه با گوگل آنالیتیک لازم است بدانید با توجه به اینکه این سرویس برای کشور ما تحریم بوده و برای استفاده از امکانات متعدد آن حتما باید با آی پی غیر از ایران اقدام شود.
ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
راه دیگری که می توان از طریق آن اقدام به ثبت سایت در موتور جستجوی گوگل کرد استفاده از گوگل سرچ کنسول می باشد که می توان از طریق آدرس https://www.google.com/intl/fa/add_url.html
به صفحه مذکور دسترسی پیدا کرده و از طریق نوار مشخص شده اقدام به ثبت وب سایت خود کنید، البته مد نظر داشته باشید که اضافه کردن سایت مپ در این روش الزامی می باشد.
سایر روش ها
البته از راه های مختلف دیگری هم برای ثبت کردن وب سایت در گوگل استفاده می شود که در ذیل اقدام به معرفی اجمالی برخی از این روشها میکنیم.
می توان با استفاده از لینک هایی که از سایت های معتبری همچون ویکی پدیا، فیس بوک، لینکدین و….دریافت می کنیم باعث شویم تا ربات های خزنده گوگل از طریق همان لینک ها به وب سایت ما رسیده و منجر به ایندکس شدن سایت ما در نتایج جستجو سایت گوگل گردد.البته قابل ذکر است که این پروسه ممکن است بین یک روز تا دو هفته هم به طول بینجامد.
قطعا استفاده از بک لینک ها هم می تواند روند ثبت سایت را تسریع بخشد و می توان برای این منظور از سایت های آگهی رایگان معتبر هم استفاده کرد.
البته باید بدانید با یک بار انجام مراحل فوق سایت شما در موتور جستجو گوگل ثبت می شود و تکرار این مراحل هیچ تاثیری در رتبه سایت شما ندارد و شما برای کسب رتبه بهتر باید به سئو سایت خود اهمیت دهید.
مطمئن شدن از ثبت سایت در موتور جستجو
برای این که اطمینان پیدا کنیم وب سایتمان در موتور جستجو ثبت شده یا نه می توان در موتور جستجو نام دامنه وب سایت خود را به طور کامل جستجو کنیم که اگر در نتایج جستجو، وب سایت ما نبود قطعا مشکلی در مسیر ثبت سایت رخ داده است.