به روز رسانی: 12 اسفند 1398 ساعت 15:18:25
تاریخ ثبت: 22 آذر 1398 ساعت 17:41:38
اینترنت ملی که با نام «شبکه ملی اطلاعات» نیز شناخته می شود از سال 1384 در دستور کار مجلس قرار گرفت، از آنجا که حملات سایبری بارها در نقاط مختلف جهان رخ داده هدف از اینترنت ملی ایجاد محیطی امن و پایدار برای شبکه اینترنتی کشور است. در بیان ساده تر می توان گفت اینترنت شبکه ای متشکل از میلیون ها کامپیوتر در سرتاسر جهان است، اگر هر کامپیوتر را یک گره تصور کنید زمانی که داده ای از گره ای به گره دیگر منتقل شود توسط هزاران گره دیگر در داخل و خارج از کشور قابل مشاهده است، این مسئله موجب کاهش امنیت تبادل اطلاعات و ارتباطات می گردد. اینترنت ملی با تفکیک ترافیک داخلی و خارجی این امکان را فراهم می سازد تا داده ها فقط در چهارچوب مرزی کشور گردش داشته باشند و به خارج از کشور راه پیدا نکنند، در این شرایط هیچ محدودیتی در استفاده از اینترنت جهانی برای کابران وجود ندارد تنها تفاوت در تعرفه اینترنت داخلی و خارجی خواهد بود. توجه داشته باشید در سیستم و شبکه اینترنتی کاربران هیچ تغییراتی ایجاد نمی شود و تنها سرویس های ارائه دهنده ملزم به ایجاد تغییراتی هستند .
سازمان های دولتی، بانک ها یا دانشگاه ها که نیاز به استفاده از سرویس های بین المللی را ندارند بر روی شبکه ملی اطلاعات قرار می گیرند و از طریق شبکه ای به نام اینترانت (شبکه ای خصوصی که از پروتکل های اینترنت به ویژه وب بهره می برد) با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، این شبکه برای کاربران خارج از کشور در دسترس نیست لذا دارای سرعت بیشتر و امنیت بالاتری است. به این ترتیب اگه کاربران از سایت های روی اینترنت ملی استفاده کنند قطعا با سرعت بیشتر و هزینه کم تری به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی خواهند داشت، همچنین داده ها و اطلاعات به خارج از کشور رخنه نمی کند و فقط در شبکه اینترنتی داخل کشور حفظ می شود، اما اگر سایت مورد نظر مربوط به خارج از کشور باشد براساس سرعت تعریف شده برای اینترنت خارجی در دسترس خواهد بود و داده ها در شبکه های اینترنتی خارج از کشور نیز گردش خواهند داشت این مسئله بارها مورد سوءاستفاده افراد سودجو قرار گرفته و موجب کاهش امنیت می گردد .
بنابراین از فواید بارز اینترنت ملی می توان به
سرعت بالا ،
امنیت بالا و
هزینه کم تر اشاره کرد .
راه اندازی شبکه ملی اطلاعات وابستگی ایران به اینترنت جهانی را کاهش می دهد، با اینترنت ملی، ایران پهنای باند اختصاصی خود را دارد و برای تبادل اطلاعات درون کشوری نیازی به مصرف اینترنت جهانی نیست در این شرایط هزینه ها چندین برابر کاهش می یابد، در صورت قطع ارتباط کشور با شبکه جهانی اینترنت در داخل کشور اتصال به نت همچنان برقرار است .
کشورهایی مانند آمریکا،استرالیا، چین، برزیل، کویت، روسیه، هند، کره جنوبی و ... هرکدام با داشتن نامی خاص برای شبکه داخلی خود از اینترنت ملی برخوردار هستند، کره جنوبی که دارای بیشترین سرعت اینترنت در جهان است 80 درصد حجم مصرفی ترافیک کاربرانش از طریق شبکه داخلی این کشور تامین می گردد. کشور چین تاکنون بارها مورد هجوم الکترونیکی آمریکا قرار گرفته و بیشترین مقاومت بین المللی را از خود نشان داده به طوری که بیشترین تعداد بازی های ملی رایانه ای، موتور جستجوی ملی، میل سرور های ملی و سیستم عامل های ملی را طراحی کرده است.
سایت هایی که بر روی اینترنت ملی قرار دارند در صورت قطع ارتباط با اینترنت جهانی نیز همچنان در اختیار کابران هستند. سرویس های ارائه دهنده اینترنت تعرفه های خود را برای ترافیک داخلی و خارجی مشخص کرده و برخی از سایت ها که میان مردم دنبال کنندگان بسیاری دارند با تعرفه داخلی و حجم نیم بها در زیر معرفی شده اند، میزبانی این سایت ها در داخل ایران بوده و تنها با آی پی ایرانی قابل رویت است :
سایت آپارات سرویس تولید و اشتراک فیلم و ویدئو است و با حجم نیم بها در اختیار کاربران قرار می گیرد .
سایت فروش انواع لوازم و وسایل روزمره اعم از پوشاک، کالای دیجیتال، سوپرمارکت و ...
این سایت ارائه دهنده ویدئو، تصاویر، اخبار و ... در مورد ورزش ها مخصوصا فوتبال است برخی از اخبار و گزارش های این سایت اختصاصی هستند .
سایت پخش آنلاین فیلم و سریال های ایرانی و خارجی. با خرید اشتراک با حجم نیم بهای اینترنت در این سایت به تماشای فیلم یا سریال مورد نظر خود بپردازید .
در این سایت می توانید محصول مورد نظر خود را با قیمت پایین تر بخرید و محصولات خود را با قیمت درخواستی به فروش بگذارید. این سایت مکان خرید و فروش محصولات دست دوم است .