به روز رسانی: 16 مرداد 1398 ساعت 13:29:47
تاریخ ثبت: 15 مرداد 1398 ساعت 11:38:29
یکی از مجوزهای مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی نماد اعتماد الکترونیک است. اگر تصمیم دارید کسب و کاری راه اندازی کنید که مبتنی بر وب یا اینترنت بوده و قصد فروش خدمت یا محصولی را به کاربران دارید که باید به درگاه بانکی اتصال پیدا کنند، در ابتدا باید برای دریافت این نماد اقدام کنید. نماد اعتماد الکترونیک نشانه ای است که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به فروشگاه های معتبر داده می شود. مقصود ما از فروشگاه اینترنتی تمامی سایت هایی است که کاربران در ازای پرداخت مبلغی تعیین شده از کالا یا خدمات آن ها استفاده می کنند.
البته این نکته را هم فراموش نکنید که شما می توانید از طریق یک واسط بدون دریافت مجوز از درگاه بانکی استفاده کنید، اما این روش هزینه هایی را هم به همراه خواهد داشت زیرا که واسط شما برای اتصال به درگاه های بانکی از هر تراکنش یا در ازای هر چند تراکنش و یا میزان پول تراکنش شده براساس قوانین سازمان واسط مبلغی را کسر خواهد کرد. این به طبع از میزان درآمد شما می کاهد. پیشنهاد ما به شما این است که با مطالعه مقاله فوق خودتان برای دریافت این مجوز اقدام کنید.
پیش از شروع ثبت نام برای دریافت نماد، بسته به حقیقی، حقوقی یا دولتی بودن درخواست کننده مدرک زیر مورد نیاز است:
متقاضیان حقیقی:
۱- تصویر مجوز فعالیت (در صورت وجود)
۲- تعهدنامه شخصیت حقیقی
متقاضیان حقوقی (تجاری /غیرتجاری):
۱- تصویر آگهی روزنامه رسمی
۲- تصویر اصل اساسنامه
۳- آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
۴- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
۵- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت (در صورت وجود)
۶- تعهدنامه شخصیت حقوقی
۷- تصویر پروانه /مجوز فعالیت
متقاضیان دولتی:
تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وبسایت به دستگاه دولتی مزبور.
با توجه به آنچه که در بالا توضیح داده شد، اولین قدم برای دریافت مجوز نماد اعتماد الکترونیک این است که هدف کسب و کار اینترنتی خود را بدانید. پس از اینکه این قدم را پشت سر گذاشتید، برای دریافت نماد ابتدا وارد سایت سازمان به آدرس
www.enamad.ir شوید. راهکار این سازمان این است که پس از بررسی محتوای وب سایت شما و احراز هویت مالکیت حقیقی و حقوقی از طریق بارگذاری اطلاعات موردنیاز در سایت نماد اعتماد، به مدت ۱ سال به شما این نماد را اعطا می کند. این نماد در دسته موقت، دائم تک ستاره و دائم دو ستاره طبقه بندی می شود که به ترتیب هرچه ستاره نماد بالاتر باشد، اعتبار آن بیشتر و شما هم باید هزینه و زمان بیشتری برای دریافت آن صرف کنید. هم چنین سایت هایی واجد اخذ نماد دوستاره هستند که از گواهی امنیت SSL استفاده کرده باشند. SSL یک تکنولوژی امنیتی است که از آن برای رمزگذاری اطلاعات بین دستگاه شما و سرور استفاده می شودSSL تضمین می کند که اطلاعات شما در طول مسیر انتقال امن خواهد بود اما در مورد اینکه اطلاعات شما در مقصد هم امن باشد تضمینی وجود ندارد.
***لطفا به این موضوع توجه نمایید که تنها وبسایتهایی نیاز است نماد اعتماد الکترونیکی دریافت کنند که فروشندهی کالا یا خدمات هستند. وبسایتهایی که تنها کسبوکار خود را تبلیغ کرده یا از طریق تلفن از مشتریهای خود سفارش میگیرند، نیازی به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی ندارند. بنابراین از نوع کسب و کار خود مطمئن شوید و پس از آن شروع به درخواست نماد دهید***
قدم اول: پس از ورود به سایت در قسمت بالا سمت راست، قسمت ثبت نام و دریافت نماد را کلیک کنید. برای وارد شدن به سامانه باید شناسهی کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. اگر قبلا در سایت عضو نشدهاید، روی ایجاد حساب کاربری کلیک کرده و درخواست ایجاد حساب کاربری جدید دهید. در ابتدا بایستی نوع کسب و کار خود را انتخاب کنید. (حقیقی، حقوقی یا دولتی)
پس از انتخاب نوع کسب و کار خود اطلاعاتی شامل آدرس ایمیل، شناسه کاربری و رمز عبور به نمایش گذاشته می شود که بایستی این موارد را تکمیل کنید و در نهایت کلید مندرجات زیر درج اطلاعات را براساس درخواست خود زده و روی کلید تائید کلیک کنید. پس از فعال شدن حساب کاربری خود، حساب کاربری خود به همراه رمز عبور را وارد کرده و به عنوان کاربر به سایت وارد شوید.
قدم دوم: بعد از وارد کردن نام کاربری به همراه رمز عبور صفحه زیر برای شما باز می شود.
روی گزینه تکمیل اطلاعات، از منو بار باز شده در سمت راست کلیک کرده و در گزینه اول به تکمیل اطلاعات خود براساس درخواست ها (اطلاعات هویتی، اطلاعات محل سکونت و اطلاعات تماس فردی) بپردازید و در انتها کلید ذخیره را کلیک نماید. پس از ثبت و ذخیره اطلاعات خود به صفحهای هدایت میشوید که در منوی سمت راست آیکون دوم زیرمجموعه تکمیل اطلاعات با عنوان بارگذاری مدارک نشان داده شده است. در این بخش تکمیل اطلاعات، باید تصویر اسکن شده صفحۀ اول شناسنامه، تصویر پرسنلی و تصویر کارت پایان خدمت (در صورت لزوم) را بارگذاری نمایید. از میان مدارک خواسته شده تنها تصویر صفحهی اول شناسنامه اجباری بوده و مابقی اختیاری هستند. همچنین توجه داشته باشید پسوند فایل شما باید jpg یا png و حجم آن از 1000 کیلوبایت کمتر باشد. در مرحله سوم همانطور که در زیر منوی تکمیل اطلاعات نیز مشاهده می شود قسمت احراز هویت نشان داده شده است که این بخش توسط کارشناسان مرکز توسعه تجارت الکترونیک انجام می شود.
در منوی سمت راست در بخش تکمیل اطلاعات در قسمت چهارم ویرایش اطلاعات وجود دارد که شما می توانید در صورت نیاز به تغییر اطلاعات خود از این قسمت اقدام کنید.
قدم سوم: در این قسمت صفحه ای برای شما باز می شود که شامل اطلاعات کسب و کار شما می باشد. در منوبار سمت راست در آن با عنوان کسب و کار در دومین چایگاه قرار گرفته شده است. در این قسمت به ترتیب به تکمیل اطلاعات به افزودن دامنه و افزودن شناسه وب سایت خود اقدام می کنید. پس از تکمیل این دو بخش به طور خودکار وارد بخش سوم مدیریت کسب و کار می شوید. در این قسمت باید فرم تاییده فنی را پر کرده و کد تایید ارسال شده را وارد نمایید. ارسال کد تایید به صورت پستی به منظور اطمینان از آدرس کسب و کار اینترنتی شما ارسال می شود که باید پیش از ارسال هزینه آن را پرداخت نمایید.
دقت نمایید در بسته پستی علاوه بر کد، تعهدنامه نماد نیز وجود دارد که باید این تعهدنامه را تکمیل و در دفتر اسناد رسمی امضا نمایید. لطفا توجه فرمایید در این بخش تنها به عنوان درخواست کننده حقیقی صفحات نشان داده شده است و اکر درخواست کننده حقوقی یا ارگان دولتی باشد این لیست کمی متفاوت خواهد بود.
قدم چهارم: در این قدم بایستی در نظرسنجی سازمان توسعه تجارت الکترونیک، اطلاعاتی را در مورد کسب و کار خود براساس درخواست های موجود ارائه دهید. این بخش صرفا جهت جمع آوری آمار مختص سازمان است و احرازهویت در این بخش انجام نخواهد شد.
قدم پنجم: پیش از ارسال پرونده بررسی کنید هر آنچه در این لیست آمده را رعایت کردهاید. این قسمت حاوی کلیه الزاماتی است که توسط کارشناسان پس از بارگذاری اطلاعات شما بررسی شده و در ستون وضعیت در قسمت چپ جدول اعلام می شود. در واقع در این چک لیست تمام الزاماتی که وب سایت شما برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی نیاز دارد نام برده شده اند. پس از بررسی و اعلام عدم انطباق شما می توانید برای پاسخ به قسمت توضیحات در پایین همین صفحه مراجعه کنید. در نهایت کلید تکمیل و ارسال اطلاعات درخواست را تایید کنید.
اگر تمامی اطلاعات ارسالی شما بدون نقص باشد برای شما پیام تایید کننده ارسال موفقیت آمیز اطلاعات شما به نمایش گذاشته می شود. در غیر اینصورت پس از اعلام هر نقص، بررسی هر پرونده از سمت کارشناس سازمان بین ۵ تا ۷ روزکاری به طول می انجامد. پس در تکمیل اطلاعات نهایت دقت خود را بکنید.
پس از تائید اطلاعات شما توسط کارشناسان و دریافت پیام موفقیت آمیز بودن اطلاعات ارسالی، بعد از تایید، کارشناس سامانۀ نماد نیاز به مدارک فیزیکی شما دارد تا بتواند نشان الکترونیک را صادر کند. شما میتوانید بسته پستی تعهدنامه گواهی امضا به همراه تمامی مجوزات کپی برابر اصل شده که در دفتر اسناد رسمی مهر شده و مدارک مربوط را برای سازمان توسعه تجارت الکترونیک به آدرس تهران - صندوق پستی 6385- 14155 ارسال کنید و سپس کد مرسوله را به کارشناسان اعلام نمایید.
* مدت زمان دریافت نماد اعتماد الکترونیک پس از تائید از سمت سایت، هفت الی ده روز کاری می باشد. منتها به این موضوع حتما دقت نمایید که تنها در صورت تائید و ارسال پیام موفقیت آمیز این بازه زمانی پیش بینی شده است. لذا درخواست هایی که با نقص مدارک از سوی کارشناسان اعلام می شود بایستی در اسرع وقت ایرادات را اصلاح و منتظر تائید باشند.
* هزینه هایی که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک پرداخت می کنید شامل ۳۵ هزار تومان به خاطر دریافت بسته پستی حاوی تعهدنامه و هزینه های مربوط به دفاتر اسناد رسمی و کپی برابر اصل مدارکتان می باشد.